Energiecoaches helpen zo’n 2500 particuliere woningeigenaren en huurders

Administrator (admin) on May 25 2020

energiecoach, hulp, besparen, isoleren, hr glas,

Mei 2020

Eindhoven: 14 energiecoaches gaan op pad in Eindhoven en omgeving..

Energiecoaches op pad om uw bewust te maken van uw verbruik

 

14 energiecoaches helpen zo’n 2500 particuliere woningeigenaren en huurders van woningcorporaties in Eindhoven om bewuster en zuiniger met energie om te gaan. Huisbezoeken zitten er niet in vanwege de corona-crisis, maar wel krijgen deelnemers een doos met besparingsmiddelen thuis bezorgd.

De energiecoach zet elk mogelijk medium in om Eindhovenaren van een advies te voorzien over hun gas- en stroomverbruik: videobellen, whatsappen of gewoon bellen, alles kan. ,,Maar eerst brengen we de Energiebox bij mensen thuis. De spullen die daar in zitten geven vaak aanleiding voor een goed gesprek", aldus de energiecoach. 

 

Energiebox met douche-timer

In de doos zitten onder meer twee tafelcontactdozen met uit-knop, tochtstrips, radiatorfolie, een thermometer, een douche-timer (soort eierwekker voor in de badkamer) en een led-lamp. Hij bespreekt de mogelijkheden om energie te besparen aan de hand van die Energiebox. 

Ook neemt hij met de deelnemers een vragenlijst door over de woning, het huishouden, energieverbruik, grote apparaten, verlichting, douchegedrag en dergelijke. Daar rolt uiteindelijk een rapport uit met adviezen. Volgens de coach reageren veel ‘klanten’ blij verrast met tips die ze nog niet kenden. ,,Zo kunnen we toch iets betekenen en impact hebben", aldus de energiecoach. Voorbeeld? ,,Veel apparaten blijven aanstaan ook al heb je ze uitgezet, zoals de tv, de computer en het Senseo koffiezetapparaat. Als je de stekker eruit trekt, of het verlengsnoer met uit-knop gebruikt, bespaar je gauw een paar euro per jaar per apparaat.” 

 

Back

Go to top

logo ea© maandag 27 juni 2022

Pagina: Energieambassadeurs - Blog
Tags:energie-ambassadeur, energie-adviseur, energiebesparing, gas besparen, woning verduurzamen, warmtepomp, nul op de meter, stroom, besparen, energieambassadeur, gemeente, provincie, overheid, tips, energie, Pv, Isolatie, HR + glas, energielabel verbeteren.
Beschrijving: Energie ambassadeurs helpen u om energie te besparen, bezoeken u aan huis en geven tips over woningverbetering en installaties zoals bijvoorbeeld het kiezen voor een warmtepomp.