skip to content

Waterbesparende douchekop

Waterbesparende douchekop

10 tot 25% van de energierekening behoort thans bij de warmtapwaterbereiding.  In de toekomst zal het percentage toenemen, daar door de zeer goede isolatie tegenwoordig voor het verwarmen van de woning steeds minder energie nodig is.  Maar ook op warm tapwater en de daar toe behorende energie is besparing mogelijk.

 

Vooral op het douchen zijn besparingen mogelijk. Een waterbesparende douchekop helpt niet alleen bij waterbesparing, maar natuurlijk ook bij besparing op de energierekening. Het gebruik van minder warm water betekent immers dat er minder energie nodig is om het water te verwarmen. Er zijn goede douchekoppen die voldoende waterverspreiding hebben. Deze douches voelen dus toch comfortabel aan.

Een waterbesparende douchekop is bij de doe-het-zelfzaak of sanitairzaak verkrijgbaar en verdient zich in ongeveer een jaar terug.

 

Tijdsduur douchen

Nederlanders douchen gemiddeld 9 minuten. Als iedereen 4 minuten korter gaat douchen kan dat een gezin van 4 personen ongeveer 220 euro per jaar besparen. Douchen is één van de grotere posten in het energieverbruik. Daarom is het belangrijk dat je niet langer onder de douche staat dan nodig. Kinderen kunnen eventueel een douchecoach gebruiken. Een douchecoach is er in de vorm van een zandloper die 5 minuten duurt. Er zijn ook digitale versies waarbij je zelf de tijd kunt instellen.

 

Een filmpje met dank aan Het Rotterdams Milieucentrum;

Energie ambassadeurs © 2019

energie ambassadeur,
 verantwoord omgaan met energie


Energieambassadeurs - Waterbesparende douchekop
Tags:water, besparen, douche, kop
Water besparende douchekop, spaar douche kop
Up